Дія активних компонентів |
Хітозан
Полісахарид натурального походження, який видобувається з панцирів японських червоних морських крабів. У структурі молекул цієї речовини міститься багато вільних груп з азотом і воднем, здатних утворювати хімічні зв’язки. При вживанні внутрішньо під впливом травних ферментів і лецитину частина хітозану розщеплюється, всмоктується в кров і засвоюється організмом як низькомолекулярна сполука. Власне, це є гіалуронова кислота, що входить до складу міжклітинної речовини, мембран (оболонок) клітин, склоподібного тіла ока і т.д. У шлунково-кишковому тракті частина хітозану, яка не всмокталася, починає діяти як потужний сорбент: очищує кишечник, виводячи з нього токсичні речовини.
Хітозан з'єднується з жовчною кислотою (за допомогою якої відбувається всмоктування холестерину) та виводить її у нерозчинному вигляді з каловими масами. Крім того, під час вживання хітозану холестерин, що є в крові, а також холестерин, що надходить з їжею в кишечник, організм витрачає на синтез у печінці жовчних кислот, які емульгують жири, необхідні для нормальної життєдіяльності. Позитивно заряджений хітозан перешкоджає засвоєнню жирів, що мають негативний заряд: іон хітозану буквально злипається з іонами ліпідів, блокуючи їхнє засвоєння, і в незмінному вигляді виводить із організму. Отже, хітозан запобігає розвитку атеросклерозу і є «очисником» судин. Він показаний при ожирінні та захворюваннях печінки, яка виконує найголовнішу функцію в обміні жирів.
Однією з причин підвищеного тиску є надлишок «поганого» холестерину в крові, а ще один фактор гіпертонії – негативний вплив кухонної солі (NaCl). Хітозан, маючи позитивний іон і поєднуючись із іоном хлору з кухонної солі, виводить його з організму. Надлишок солі в організмі є причиною виникнення ангіотензину – речовини, що утворюється в організмі під впливом іону хлору та викликає різкий спазм судин, що призводить до підвищення артеріального тиску. Так хітозан нейтралізує всі фактори, що спричиняють гіпертонію.
Хітозан зміцнює імунітет. Нормалізує рівень pH, завдяки чому активізуються лімфоцити крові, відповідальні за імунний захист.
Хітозан — чудовий абсорбент, виводить із організму солі важких металів (свинець, ртуть, кадмій та ін.), токсини паразитів, патогенних бактерій та грибів, які здатні накопичуватися тривалий час, отруювати організм і бути причиною багатьох захворювань. Пектин
Рослинний полісахарид. Містить карбоксильні групи, які зв’язують радіонукліди, пестициди та важкі метали. З’єднується з мембранними білками атипових клітин і мікробів, утримуючи їх. У тонкому кишечнику утворює комплекси з жовчними кислотами, що знижує засвоєння холестерину. Притягує воду, утворюючи гель, який має потрійну користь: вкриває поверхню ШКТ та зменшує запальні процеси, а також знижує апетит, надає відчуття ситості, що сприяє помірному схудненню. Пом’якшує стул, очищує стінки кишечника. Пектин не засвоюється організмом, але є поживною речовиною для корисного мікробіому, покращує його розмноження, нормалізуючи травлення. Котячий кіготь (екстракт)
Рослина має детоксикаційні властивості й містить оксиндольні алкалоїди, що мають високу біологічну активність і сприяють підвищеній активності імунної системи. Потужний імуномодулювальний потенціал цієї рослини робить її чудовим засобом у профілактиці та комплексному лікуванні багатьох захворювань. Склад доповнюють висушені й подрібнені пророщені зерна вівса, пшениці та кукурудзи. Вони є джерелом амінокислот, вітамінів, мікроелементів, ферментів і фітогормонів у біологічно активних та легкодоступних формах, які допомагають налагодити обмін речовин, посилюють детоксикаційні властивості хітозану та пектину, підвищують імунітет, нормалізують гормональний фон. Регулярне вживання пророщених зерен поповнює запаси поживних речовин, підсилює дію всіх компонентів фітокомплексу та пришвидшує настання ефекту. |